Vés al contingut

Protecció de cablejat

T’interessa aquest servei?

Posa’t en contacte amb nosaltres omplint aquest formulari si t’interessa rebre un pressupost d’aquest servei o simplement més informació.

"*" indicates required fields

Protecció de safates de cables

Existeixen instal·lacions que poden iniciar el foc o afavorir la seva propagació. Entre aquestes, les safates o manats de cables, donades les seves característiques, han de ser objecte d’especial atenció.

Problemes comuns de l’aïllament elèctric

El material que habitualment s’utilitza per a l’aïllament elèctric és inflamable i pot desprendre gasos i fums tòxics: És, doncs, una bona via de propagació del foc.

D’altra banda, existeixen conduccions de cables que han de mantenir el subministrament elèctric durant un temps en cas d’incendi: Alarmes, comunicacions, energia per a tancament d’equips vitals, etc .

Davant d’aquests problemes, hi ha dues solucions diferents en la protecció de safates: per limitar la propagació i per mantenir el pas del corrent elèctric durant un temps determinat.

Protecció de safates per limitar la propagació

S’utilitzen revestiments a força de resines termoplàstiques ceràmiques o intumescents, aplicades directament sobre els cables, recobrint tota la safata o per trams, creant tallafocs en determinades distàncies.
Amb aquestes barreres es limita la propagació del foc, però les parts no protegides es deterioraran i el corrent s’interromprà.

També es poden construir uns conductes a base de placa rígida per evitar la propagació del foc a altres espais o sectors d’incendi. Són panells compostos per silicats càlcics, reforçats amb fibres inorgàniques resistents al foc. Aquests panells durant el procés de fabricació se sotmeten a tractament en autoclau a alta temperatura, fet que els dóna una excel·lent estabilitat dimensional davant el foc.

Camps d’aplicació i resultats obtinguts:
Protecció del cablejat fins EI-90 ‘

Protecció de safates per mantenir el pas del corrent durant un temps determinat

En aquest cas la solució consisteix en la creació de conductes amb plaques rígides, capaços de crear un sector contra incendis a l’interior del conducte.

Són panells compostos per silicats càlcics, reforçats amb fibres inorgàniques resistents al foc.

Amb aquest sistema es pot aconseguir mantenir els cables en funcionament durant dues hores. Aquesta solució està pensada per al foc interior i l’exterior, amb la qual cosa també es protegeixen els equips propers a la safata si es produeix un incendi. Per controlar la temperatura interna deguda a la calor generada pels cables -sobretot els d’alta tensió-, es col·loquen reixetes de ventilació, també resistents al foc.

Serveix per poder mantenir el subministrament elèctric durant un temps determinat en diferents equipaments crítics, com sales d’operacions, ventilacions forçades de vies d’evacuació, alarmes, comunicacions, energia per a tancament d’equips vitals, etc .

Camps d’aplicació i resultats obtinguts:
Protecció del cablejat fins EI-90 ‘

qualitat 2

Qualitat

rapidesa 2

Rapidesa

satisfacció 2

Satisfacció

Altres serveis que poden interessar-te

Protecció de conductes de ventilació EI amb placa

Protecció de conductes EI amb placa
Saber-ne més

Franges tallafocs a base de morter

Instal·lació de franges tallafocs amb morter
Saber-ne més

Franges tallafocs amb placa rígida

Instal·lació de franges tallafocs amb placa rígida
Saber-ne més

Protecció contra incendis amb panells semirígids

Panells semirígids
Saber-ne més