Vés al contingut

Càlcul i protecció de la fusta

T’interessa aquest servei?

Posa’t en contacte amb nosaltres omplint aquest formulari si t’interessa rebre un pressupost d’aquest servei o simplement més informació.

"*" indicates required fields

Protecció de la fusta

El departament d’enginyeria d’Ignifugacions Generalspot desenvolupar un estudi tècnic per a trobar la solució més adequada, econòmica i estètica a la seva problemàtica.

Tractament de la fusta

La fusta és un material combustible. Un incendi s’origina per la combustió de materials combustibles que evoluciona de forma aleatòria en l’espai i en el temps en funció del volum de materials combustibles que l’alimenten i de la presència d’oxigen.
L’estructura d’un edifici pròpiament dita amb prou feines contribueix al desenvolupament de l’incendi, tot i que se sol veure afectada pel mateix; per contra els materials que existeixen en l’edifici (cortines, mobles, revestiments, etc.) són els que més contribueixen a la seva evolució i desenvolupament.
Segons la seva funció, hem de tractar la fusta de diferent manera: fusta decorativa i fusta estructural.

Fusta decorativa

A causa de la seva combustibilitat, la fusta utilitzada en aplicacions no estructurals com terres de fusta, recobriments de parets o sostres pot incidir en el desenvolupament del foc. En aquest cas, les pintures i vernissos, són productes que s’apliquen sobre la superfície de les peces de fusta millorant el seu comportament al foc.

Fusta estructural

Des del punt de vista estructural el seu comportament al foc és acceptable a causa dels seus baixos coeficients de transmissió de calor i de dilatació, a la presència d’aigua en la composició de la mateixa que retarda la seva combustió i a la formació d’una capa de carbó superficial que frena el seu avanç. Tenim la possibilitat de millorar el seu comportament utilitzant els productes adequats. En aquest cas, a Ignifugacions Generalsdels productes que utilitzem són els morters,pintures intumescentsi vernissos. Poden actuar de dues formes diferents: inflant-se per l’acció de la calor, formant una capa aïllant i/o impedint que l’oxigen arribi a la fusta.

Funció i comportament de la fusta

El comportament que requereix la fusta, com a material o com a element resistent, s’especifica en el Codi Tècnic de l’Edificació – Document bàsic SI – Seguretat en Cas d’Incendi. Les especificacions que han de complir fan referència a la seva situació, la seva funció, el seu ús, la classe de fusta, la flexió, etc .

Segons la funció de la fusta, podem millorar el grau de reacció al foc fins a aconseguir unB S1 d0, o el grau de resistència al foc fins a aconseguir unaR/EI-120‘.

qualitat 2

Qualitat

rapidesa 2

Rapidesa

satisfacció 2

Satisfacció

Altres serveis que poden interessar-te

Protecció de cablejat

Protecció de safates de cables
Saber-ne més

Protecció de conductes de ventilació EI amb placa

Protecció de conductes EI amb placa
Saber-ne més

Franges tallafocs a base de morter

Instal·lació de franges tallafocs amb morter
Saber-ne més

Franges tallafocs amb placa rígida

Instal·lació de franges tallafocs amb placa rígida
Saber-ne més
×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!