Vés al contingut
què és la poliurea

Què és la poliurea i per què es fa servir en la impermeabilització?

Saps què és la poliurea? Hem preparat un article on t’explicarem tot el que necessites saber sobre aquest material tan important en el sector de la construcció. Continua llegint per a saber-ne més!

Què és la poliurea?

La poliurea, tècnicament coneguda com a elastòmer de poliurea o polímer sintètic, és un material que s’obté de barrejar dos components que, com a resultat, es crea una membrana d’impermeabilització. Els professionals han d’emprar una màquina dosificadora sobre la superfície que es vol impermeabilitzar. A més, el treballador ha de portar una vestimenta especial per a protegir-se i, també, per a poder utilitzar la màquina amb comoditat.

Usos

Ara que ja saps què és la poliurea, t’estaràs preguntant per a què es fa servir concretament. Una de les seves característiques principals és la de ser un material molt polivalent, ja que s’utilitza en nombrosos treballs. Aquests són només alguns exemples: paviments en fàbriques i magatzems, tractament anticorrosiu per a cobertes metàl·liques, encapsular fibrociment, revestiment d’algunes parets de vehicles, segellat d’escumes d’aïllament, etc.

No obstant això, la impermeabilització amb poliurea és el seu major àmbit d’aplicació. Amb aquest material, es pot impermeabilitzar qualsevol estructura o edificació: piscines, terrasses, balcons, dipòsits, armaris elèctrics i paviments, entre altres.

Tipus

En l’actualitat, existeixen dos tipus de poliurea que volem que coneguis amb més detall.

En primer lloc, la poliurea pura. Es compon de dos elements: poliamina i isocianat. Amb aquesta combinació es genera un producte que no té sensibilitat a la humitat, és a dir, no genera cap resistència a l’aigua. La gran majoria d’experts consideren que aquest tipus de poliurea és la millor per a fer tasques d’impermeabilització.

En segon lloc, la poliurea híbrida. Als elements indicats anteriorment, se’ls afegeix un altre: poliol. Aquest alcohol polihídric confereix a la barreja unes propietats i característiques molt semblants al poliuretà. Tingues en compte que el poliuretà és molt resistent a l’aigua, per això s’utilitza àmpliament com a impermeable per a cobertes i façanes en rehabilitacions.

Per què es fa servir la poliurea en la impermeabilització?

La poliurea és un excel·lent impermeable pels nombrosos avantatges que presenta.

Abans de res, convé que destaquem que es tracta d’un producte estanc. Ofereix molt bones qualitats com a aïllant elèctric i, així mateix, també té un major grau de resistència si el comparem amb una altra mena de materials.

Un dels seus beneficis més destacats és l’adaptabilitat. Per tant, s’adapta a qualsevol tipus de superfície i la pots aplicar en qualsevol lloc. Tot això, sense restar qualitat en la impermeabilització.

L’elasticitat d’aquest component també és un altre dels seus avantatges principals. D’aquesta manera, s’eviten els esquinçaments i els trencaments. A més, l’elasticitat es manté a temperatures baixes i altes.

L’ús d’aquest material està molt estès per ser econòmic. És suficient amb una aplicació per a què puguis aconseguir el gruix que necessites i amb les característiques d’impermeabilització que estàs buscant. D’aquesta manera, aconsegueixes un estalvi de diners i de temps, reduint els terminis d’execució en els projectes o treballs.

poliurea impermeabilització

Com aplicar la poliurea?

Una vegada resposta la pregunta de què és la poliurea, a continuació, t’expliquem com utilitzar-la en les seves diferents modalitats. Hi ha dues maneres d’aplicar-la segons el tipus de projecte o de treball a realitzar.

Per a començar, ens trobem amb l’aplicació de la poliurea en fred. Consisteix en utilitzar el material de manera manual sobre la superfície que s’hagi de cobrir. Per tant, no es necessita cap màquina per a aquest treball, ja que és suficient amb una plana o similar.

El principal benefici és la seva facilitat en l’ús, pel fet de que no precisa d’eines complexes. No obstant això, el seu desavantatge és el temps d’assecat ja que és major i, per aquest motiu, cal tenir en compte les condicions meteorològiques. Per aquesta raó, el més recomanable és emprar aquesta tècnica en dies secs.

D’altra banda, la poliurea en calent s’aplica a una temperatura molt elevada, normalment entre 70 i 80 °C. Per a aquest mètode d’aplicació, es necessita una màquina de projecció en calent a alta pressió i amb dos components. L’avantatge principal és l’assecat ràpid, ja que triga entre 3 i 4 segons després de l’aplicació. Aquesta característica et permetrà continuar treballant en les diferents zones que necessiten ser impermeabilitzades.

A més, en aquest cas, la meteorologia no serà un problema. Al contrari que la poliurea en fred, cal tenir la maquinària adequada i, així mateix, ha de ser utilitzada per un professional amb experiència i qualificació. Et recomanem que prestis molta atenció a les instruccions d’ús, ja que les temperatures són molt altes.

De fet, si t’estàs preguntant quina de les dues tècniques emprar, tot dependrà del treball que vagis a realitzar i dels professionals. No dubtis en contactar amb els especialistes d’Ignifugacions Generals si vols un equip professional dedicat a les impermeabilitzacions, entre altres serveis. Treballem en tot el territori nacional (Espanya) i França.

 

En definitiva, esperem que aquest article t’hagi ajudat a comprendre millor què és la poliurea, així com els seus tipus, característiques i avantatges com a material impermeable per a paviments i altres usos.